fbpx

Optimizacija spletne strani – svetovanje

(2 mnenji strank)

305,00 951,60  z DDV

Optimizacija spletne strani je investicija, ki se vam definitivno čez čas povrne. Postopek je odvisen od večih dejavnikov, ki vplivajo na ceno optimizacije spletne strani. Prav zaradi tega, cene optimizacije spletne strani ne moremo določiti v paketu in vas prosimo, da nas za ponudbo kontaktirate.

V primeru, da potrebujete zgolj svetovanje pri optimizaciji spletne strani (mentorstvo)  pa vas prosimo, da izberete število podstrani, ki jih je potrebno optimizirati na vaši spletni strani, nato kliknite KUPI ZDAJ in zaključite naročilo. Mentorstvo predvidoma traja 3-12 mesecev, odvisno od zahtevnosti spletnega mesta. Ponujena cena mentorstva za SEO optimizacijo se plačuje mesečno.

Počisti
+ -

Proces: seo optimizacija, optimizacija spletnih strani oz. optimizacija spletne strani

Želja vsakega lastnika spletne strani je, da se v isklanikih razvršča (organsko oz. neplačljivo) čim višje. Zaradi visoke konkurence in plačljivih oglasov je to vedno težje in težje. Zato je v optimizacijo spletne strani potrebno vložiti veliko časa, znanja, energije in sredstev. SEO optimizacija spletne strani je dolgotrajen postopek, rezultati pa niso vidni čez noč.

Zato je nujno, da o seo optimizaciji začnete razmišljati še preden spletno stran oz. trgovino izdelate. Svetujemo vam, da izdelavo spletne strani oz. trgovine prepustite strokovnjaku, ki obvlada (zraven postavitve spletne strani) tudi seo optimizacijo, se spozna na delovne procese v podjetju, se spozna na marketing, nabavo, prodajo, vodenje in ki praktično pokriva vse aspekte poslovanja podjetja. V našem podjetju obvladamo prav vsa področja poslovanja podjetja, zato smo prepričani, da vam lahko izdelamo prodajno, optimizirano spletno stran oz. trgovino. Več o tem kaj mora vsebovati vsaka spletne stran si lahko preberete tukaj …

Delež obiskovalcev, ki prispejo na vaši strani iz organskih (neplačljivih) virov, bi morala znašati vsaj 60 % vseh obiskovalcev na vaši spletni strani. Da to dosežete, se morate urgentno posvetiti seo optimizaciji vaašega spletnega mesta.

Pri organskem obisku bodite pazljivi na stopnjo konverzije. V primeru, da je stopnja konverzije velika (25 + %) to ni dobro, ker so to obiski posameznikov, ki vaše spletno mesto že poznajo in spadajo v tako imenovano brendirano skupino vaših obiskovalcev. Organske poizvedbe bi morale na vaše spletno mesto pripeljat nove obiskovalce. To bi naj bil tudi vaš prvi cilj pri optimizaciji spletne strani.

SEO optimizacija spletnih strani vključuje tri glavna področja: Raziskava ključnih besed, On site optimizacija, Off site optimizacija.

Investicija v optimizacijo spletne strani se začne obrestovati, ko zna nekdo pravilno razporediti in integrirati vsa tri področja seo optimizacije.

Če na spletno stran pozabite, bo hitro prišel nekdo boljši (ki bo pripravljen investirat v optimizacija spletnih strani) in vas izpodrinil v iskalnikih. Zato že danes poskrbite, da boste vsaj 2 koraka pred vašo konkurenco.

V primeru, da potrebujete seo svetovanje pri optimizaciji vašega spletnega mesta, vam z velikim veseljem priskočimo na pomoč. Pokličete na tel. št. 040 744 977 in skupaj bomo naredili načrt za seo optimizacijo vaše spletne strani oz. trgovine.

Svetovanje pri optimizaciji poteka za vsako stran drugače, saj je vse odvisno kako je vaša stran zgrajena, kaj vse je integrirano in predvsem kako obsežno spletno stran oz. trgovino imate. Načrt optimizacije spletne strani je odvisen tudi od vaše konkurence in koliko truda vlaga vaša konkurenca v optimizacijo spletne strani oz. trgovine. SEO svetovanje je zastavljeno tako, da skupaj sodelujemo pri načrtu optimizacije celotnega spletnega mesta, predlagane rešitve nato SAMI integrirate, skupaj pa nato pregledamo rezultate.

Pomembno je naslednje: Pripravljeni boste morali biti na nenehno delo na vaši strani, sledit načrtu optimizacije strani, mogoče boste morali na novo sprogramirat spletno stran, pripravljat vsebine na ključno besedo in še veliko drugega. V glavnem, veliko dela vas čaka.

Pogosto zastavljena vprašanja

Kaj je seo optimizacija spletne strani?

Optimizacija spletne strani (SEO) je postopek izboljšanja vidljivosti vaše spletne strani prek naravnih oz. neplačanih (organskih) iskalnih rezultatov. Vsak spletni iskalnik ima svoja pravila razvrščanja iskalnih rezultatov, ki se stalno spreminjajo in prav zato je optimizacija spletnih strani proces, ki zahteva stalno prilagajanje vsebine vaše spletne strani.

Cilj optimizacije spletne strani je doseči čim višje razvrščanje na izbrane ključne besede.

Zakaj potrebujem seo optimizacijo spletne strani?

Optimizacijo spletne strani potrebujete, če se želite pojaviti v iskalniku na določeno ključno besedo. Višje kot se vaša spletna stran pojavi med iskalnimi zadetki, več uporabnikov spletnega iskalnika bo obiskalo vašo spletno stran.

Kaj je on site seo optimizacija spletne strani?

On site optimizacija je optimizacija vašega spletnega mesta, da čimbolj ustreza spletnim robotom in da roboti vašo spletno stran čim višje razvrstijo med organskimi zadetki na izbrano ključno besedo.

Kaj je off site seo optimizacija spletne strani?

Pri Off site optimizaciji spletne strani gre predvsem za zunanje dejavnike, ki vplivajo na uvrstitve vaše spletne strani v iskalnikih. Tukaj gre predvsem za gradnjo zunanjih povezav. Najbolj razšijeni načini za izgradnjo zunanjih povezav so spletni imeniki, blogi, družbena omrežja.

7 najpogostejših razlogov zakaj se spletna stran ne uvršča v Google?

Zakaj vaše spletne strani ni v iskalnikih je faktor večih dejavnikov:

 1. vsebina vaše spletne strani ni optimizirana na ključno besedo
 2. naslov strani ne vsebuje ključne besede
 3. nimate vzpostavljenega kazala strani in stran ni dodana v google search console
 4. headingi (oznake) ne vsebujejo ključnih besed
 5. spletna stran se prepočani nalaga
 6. slike niso poimenovane so prevelike in ne vsebujejo opisa ter nadomestnega (alt) besedila
 7. imate omogočeno “no index, no follow” na celotni strani

Česa ne smem početi pri seo optimizaciji spletne strani?

Najbolj pomembno je, da ne kupičite ključnih besed. Da izbrano ključno besedo izberete le na ENI strani na vašem celotnem spletnem mestu. Ne poskušajte manipulirati z Googlovim algoritmom, ker vas bo Google kaznoval.

Nikakor ne kopirajte vsebine iz drugega spletnega mesta. Google točno ve, kdaj in kje, je bila določena vsebina objavljena. Vsebina vašega spletnega mesta mora biti UNIKATNA.

Ne podvajajte iste vsebine na večih straneh vaše spletne strani.

Kako se lotiti seo optimizacije spletne strani?

Osnovna in hitra navodila smo zapisali v spodaj objavljenem tekstu.

Optimizacija spletnih strani je proces, sestavljen iz naslednjih nalog:

 • analiza ključne besede
 • analiza konkurence glede ključne besede
 • priprava besedila na ključno besedo
 • grafična in programerska priprava besedila in dodajanje poziva k dejanju (call to action)
 • optimizacija slik
 • optimizacija hitrosti nalaganja spletne strani
 • izdelava kazala spletnega mesta (site map)
 • povezava spletnega mesta z google search console in redno odpravljanje napak na spletnem mestu
 • grajenje zunanjih povezav
 • posodobitev vsebin spletne strani

Če se želite lotiti optimizacije spletne strani na pravilen postopek, se morate zavedati, da se optimizacija spletne strani NIKOLI ne KONČA.

Analiza ključnih besed (prvi in ključen korak v procesu optimizacija spletnih strani)

Analizo ključnih besed lahko naredite z programom google ADS. Program je brezplačen, vse kar potrebujete je račun pri googlu (gmail račun). Rangiranje vaše spletne strani na določeno ključno besedo lahko preverite na strani Keyword Rank Checker.

Analiza konkurence (drugi najpomembnejši korak v procesu optimizacija spletnih strani)

Analizo konkurence na ključno besedo naredite zato, da veste katero ključno besedo uporablja vaša konkurenca in kako ima vaša konkurenca optimizirano spletno stran na vašo ključno besedo. To kar ima narejeno konkurenca morate vi narediti 2-3 x boljše.

Npr., če ima vaša konkurenca napisan blog za vašo ključno besedo za 300 besed (kar je min. za dobro optimizacijo) morate vi napisat članek na vašo ključno besedo dolg 1000 besed. Za analizo konkurence lahko uporabite pripomoček SEMrush.

Priprava seo besedila na ključno besedo (najpomembnejši faktor pri procesu optimizacija spletnih strani)

Ko imate ti dve analizi narejeni, se lotite priprave besedila na ključno besedo.

Priporočila za pisanje seo besedila na ključno besedo:

 • ustvarite vsaj 1 notranjo povezavo
 • ustvarite vsaj 1 zunanjo povezavo
 • porazdelite ključno besedo po celotnem tekstu
 • naslov besedila se mora začeti z ključno besedo
 • besedilo se mora začeti z ključno besedo
 • prvi odstavek v besedilu se mora začeti z ključno besedo in v H2 odstavku
 • podnaslovi naj bodo v H3 odstavku
 • ustvarite meta opis in meta naslov
 • napišite besedilo dolgo min. 600 besed
 • dodajte vsaj eno fotografijo

Če uporabljate WordPress vam lahko pri seo optimizaciji zelo pomaga komponenta YOAST seo. Za wordpress obstaja tudi brezplačna verzija, vendar priporočamo nakup licence, ker imate več možnosti pri optimizaciji besedila in kar je ključnega pomena, sami določite kako se bodo vaše objave na spletni strani (oz. izdelki) prikazovali pri deljenju uporabnikov na socialnih omrežjih. Kar je še priročno pri plačljivi verziji je to, da lahko optimizirate objavo še na več ključnih besed, kar pri brezplačni verziji vam omogočajo optimizicijo spletne strani na eno ključno besedo.

Poskrbite, da je vaše besedilo lektorsko pregledano in slovnično pravilno.

Grafična in programerska priprava besedila

Ko imate vnešeno in optimizirano vsebino, je čas, da vam besedilo prevzame oblikovalec in programer. Oblikovalec vam oblikuje besedilo, da je uporabniku prijazno, poišče primerne slike in jih doda v prispevek.

Programer vam sprogramira stran, vam doda pozive k dejanju (call to action), vstavi kontaktne obrazce in dodela spletno stran za ustvarjanje konverzij oz. prodaje.

Optimizacija slik (pomemben faktor pri procesu optimizacija spletnih strani)

Seo optimizacija slik v procesu optimizacija spletne strani je ključen proces za optimizacijo vašega spletnega mesta. Seo optimizacija slik igra pomembno vlogo pri ustvarjanju uspešne spletne trgovine, strani oz. bloga. Ste se kdaj vprašali zakaj vaših slik ni v iskanju Google? Za to obstaja preprost odgovor – slik niste optimizirali. V nadaljevanju vam bomo predstavili, kako optimizirate slike, da se bodo pojavile v iskanju google na ključno besedo. Poskrbite, da imate objavljeno vsaj eno sliko na prispevek.

Seo optimizacija slik na vaši spletni strani zajema tri ključne korake

 1. seo optimizacija velikosti slike
 2. poimenovanje slike na ključno besedo
 3. dodajanje naslova in opisa slike

Velikost slike

Pri optimizaciji veliko vlogo igra velikost slike. Priporočamo, da je velikost slike max 100 kb. Če imate na spletno stran naložene slike velikosti 2 MB, se bo vaša stran počasi odpirala in s tem boste povečali hitrost nalaganja spletne strani (ki mora biti pod 2 sekundi) in s tem posledično vplivali na rangiranje vaše spletne strani v google iskalniku.

Poimenovanje slik (pomemben faktor pri procesu optimizacija spletnih strani)

Vemo, da je najlažje, če sliko prenesete iz fotoaparata in jo naložite na vašo spletno stran. S tem naredite tri glavne napake, ki jih lahko naredite pri seo optimizaciji spletne strani. Slike, ki jih ustvarimo z fotoaparatom so različno poimenovane (glede na vrsto fotoaparata) npr. DC2353. Ta informacija googlu ne pomeni nič in vaša slika se ne bo pojavila v iskanju google na vašo ključno besedo. Zato je pomembno, da vse slike preimenujete na ključno besedo. Slike morate tudi pomanjšati na priporočeno velikost pod 100 kb.

Če je vaša ključna beseda nogometna žoga, preimenujte sliko v nogometna-zoga.jpg. Pri poimenovanju slike je pomembno tudi, da ne uporabljate šumnikov in uporabljate vezaje (-) namesto presledkov. Format slike mora biti vedno .jpg, v izrednih razmerah je lahko tudi .png.

Dodajanje naslova in opisa slike

Dodajanje ALT oznak (v woocommercu kot “Nadomestno besedilo”) k slikam je prioriteta številka 1 pri seo optimizaciji slik. ALT oznake morajo imeti prav VSE slike na vaši spletni strani. Alt besedilo berejo naprave za slepe in slabovidne, zato je to eden izmed ključnih dejavnikov optimizacije spletne strani.

Smernice pri dodajanju ALT oznak:

 • ALT opis slike vedno začnite z ključno besedo
 • smiselno poimenujte sliko glede na ključno besedo
 • če imate spletno trgovino in vaš izdelek vsebuje model (npr. Beko pralni stroj WTE6611B0), model obvezno vključite v ALT opis slike
 • v ALT opisu slike so šumniki in posebni znaki dovoljeni

Optimizacija hitrosti nalaganja (pomembna pri procesu optimizacija spletnih strani)

Za seo optimizacijo spletne strani je zelo pomembna hitrost nalaganja strani. Poskrbite, da se bo vaša spletna stran naložila v manj kot 2 sekundah.

Če potrebujete pomoč pri optimizacija spletne strani, vas prosimo, da nas za ponudbo kontaktirate oz. pokličete na tel. št. 040 744 977 . Na naši spletni strani vam tudi pripravljamo online tečaj z naslovom Optimizacija spletnih strani.

Glede na 2 mnenj

5.00 skupna ocena
100%
0%
0%
0%
0%
Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

2 oceni za Optimizacija spletne strani – svetovanje

 1. 5 out of 5

  Peter Fijauž:

  Močno priporočam, sploh tistim, ki so začeli s spletno prodajo. Splača se vložiti, analiza in kasneje optimizacija je narejena profesionalno in vrhunsko, kar je kmalu opazno tudi v spletni prodaji. Vredno vsakega evra!

 2. 5 out of 5

  Monika Podbregar:

  Same pohvale. Res vejo za kaj se gre.🔝🔝🔝

Navigacija
Zapri

Moja košarica

Viewed

Nazadnje ogledano

Zapri

Rešitve

Vsebina spletne strani je avtorsko zaščitena.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Politika zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Za nemoteno delovanje spletne trgovine uporabljamo piškotke.
 • woocommerce_cart_hash
 • woocommerce_items_in_cart

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke