fbpx

Vzdrževanje spletne strani wordpress

(1 mnenje stranke)

26,84  z DDV

V osnovno vzdrževanje spletne strani spada:

 • posodobitev sistema wordpress
 • posodobitev vtičnikov in predloge

Ostale storitve mesečnega vzdževanja si lahko izberete iz spodnjega seznama.

  • 8 €
  • 15 €
  • 55 €
  • 10 €
  • 20 €
  • 45 €
  • 45 €
  • 45 €
+ -


Vzdrževanje spletne strani

Veliko posameznikov je še vedno zmotno prepričanih, da bo spletna stran, ko je enkrat zaključena, delovala brezhibno leta in leta, in da ne potrebujejo periodičnega vzdrževanja in posodabljanja. Resnica pa je, da so spletne strani, ki jih lahko urejate sami, in niso tehnično posodabljane na določeno časovno obdobje, izpostavljene nevarnosti, da se sesujejo ali postanejo tarča hekerskih napadov. O tem smo tudi pisali v naši reviji Internert.

Poglejte si spodnji video, ki ga je pripravila agencija “Varni na internetu”. Projekt Varni na internetu je namenjen najširši slovenski javnosti, izvaja ga Arnes v sodelovanju z Direktoratom za informacijsko družbo na Ministrstvu za javno upravo. Podrobno so predstavili, zakaj morate imeti urejeno vzdrževanje spletne strani.

Spletna stran lahko postane tarča hekerskih vdorov

Posodabljanje spletne strani  je torej nujno predvsem zaradi varnosti in tehnološke funkcionalnosti. Pri tem ni pomembno, ali uporabljate sistem, ki ga je razvilo neko podjetje, ali pa uporabljate eno izmed popularnih odprtokodnih CMS sistemov (sistemov za samostojno urejanje spletne strani), kot so WordPress, Joomla, Prestashop ipd. Hekerji vse te sisteme poznajo, zato vedo, kje so njihove največje ranljivosti. Tako lahko sprogramirajo zlonamerne kode, ki vplivajo na kodo v sistemih in vanje vdirajo.

Ranljive pa so prav tiste spletne stani, ki nimajo posodobljenih sistemov. Tarča je tako lahko katerakoli spletna stran, lahko je to spletna stran podjetja, osebni blog ali spletni portal večje korporacije. Če torej vaša stran ni vzdrževana, in posodobljena v nekem časovnem obdobju, potem je ranljiva in lahko dostopna za vdore.

Strani se lahko nalagajo veliko počasneje

Spletna stran se bo lahko zaradi neposodobljenega sistema, ki jo poganja, ali vtičnikov, ki jih vsebuje, sčasoma pričela nalagati bistveno počasneje, elementi na strani pa se ne bodo več pravilno nalagali. Hitrost nalaganja spletne strani je eden ključnih dejavnikov pri iskanju in izbiri različnih ponudnikov, saj s tem ustvarimo prvi vtis o podjetju. To lahko torej predstavlja velik problem in posledično tudi izgubo potencialnih strank.

Na straneh se lahko pojavijo napake ali celo prenehajo delovati

Na nevzdrževani spletni strani pa se lahko pojavijo tudi najrazličnejše napake. Pri tem se velikokrat pojavijo nadležna obvestila o nedelovanju določenih elementov na strani, ki so za potencialne stranke lahko dober razlog, da se odločijo, da z vami ne bodo sodelovale. Delovati pa lahko prenehajo celo kontaktni in drugi obrazci na strani.

Stroški, ki nastanejo s popravili strani

Ko pride do vdora na spletno stran, se okužena koda počasi razširi v večino datotek, ki pa jih je navadno ogromno, zato jih je skoraj nemogoče vse pregledati in očistiti. Stroški, povezani s čiščenjem okužene strani so zato lahko zelo visoki. Tako je običajno ceneje, da se stran postavi na novo.
S sklenitvijo rednega vzdrževanja, bodisi mesečno, bodisi na daljše časovno obdobje, se boste lahko izognili zgoraj opisanim težavam, vaše spletno poslovanje pa bo potekalo nemoteno.

Glede na 1 mnenj

5.00 skupna ocena
100%
0%
0%
0%
0%
Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

1 ocena za Vzdrževanje spletne strani wordpress

 1. 5 out of 5

  Monika Podbregar:

  Moje mnenje? Pa Top of the Top sploh ne vem kaj bi brez njih.
  Hvala iz srca.

Navigacija
Zapri

Moja košarica

Viewed

Nazadnje ogledano

Zapri

Rešitve

Vsebina spletne strani je avtorsko zaščitena.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Politika zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Za nemoteno delovanje spletne trgovine uporabljamo piškotke.
 • woocommerce_cart_hash
 • woocommerce_items_in_cart

Zavrni vse piškotke
Sprejmi vse piškotke